AVG / GDPR COMPLIANT

Met het meeste aantal webwinkels per digitale centimeter gaat Nederland op internationaal niveau voorop! En nog altijd neemt het aantal per dag toe. Helaas gaat de groei van het aantal malafide evenredig op en komt vooral de kleinere ondernemer hierdoor vaak op een verkeerde manier in het nieuws. Gelukkig voor de welwillende en hardwerkende ondernemer zijn er meerdere vooraanstaande keurmerken voor de online retail. Ook met onze eigen webshop zijn wij aangemeld bij zo'n keurmerk.

Koren van het kaf scheiden

Sinds de komst van de nieuwe privacywet zijn er veel regels verscherpt of bij gekomen die o.a. voor een betere bescherming van persoonsgegevens moeten zorgen. Maar naast een betere bescherming van jouw persoonsgegevens en bijvoorbeeld het recht op vergetelheid zou deze nieuwe wet ook wel eens kunnen zorgen dat er een duidelijker onderscheid gemaakt kan worden tussen de welwillende en kwaadwillige ondernemer. Een soort koren en het kaf verhaal.

AVG / GDPR compliant

Via het keurmerk waar onze webshop bij aangesloten is; Webwinkel Keur kregen wij de kans om te laten zien dat wij vallen onder de categorie welwillende ondernemers. Met behulp van de kennis bij Bergman Juridisch Adviedbureau ontwierpen wij o.a. een privacybeleid waarbij geen enkele twijfel meer kan ontstaan als het gaat om o.a. gegevensverwerking, gebruik door derden en bewaartermijnen. Maar ook ons eigen gegevensverwerkingsbeleid werd onder de loep genomen en werd onze kennis getest tijdens een heuse audit.

Het gevolg? De bedrijfsvoering van The Dutch Prepper Webshop is volledig ingericht op de eisen gesteld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming... en daar zijn wij best een beetje trots op! 

 

 

Wil je meer weten over deze nieuwe privacy wet? Check dan eens de site van hen die aan de andere kant van het bureau in onze bunker :)