WATER

JE KAN MAAR EEN DAG OF DRIE ZONDER...

Het feit dat wij mensen het maar heel kort uithouden zonder water, benadrukt nog eens het belang van een goede voorbereiding als het om  veilig drinkwater gaat.

Maar ook juist omdat wij zoveel water nodig hebben om te overleven is het aanleggen van voorraden schoon drinkwater een immense operatie. Reken maar eens even snel uit hoeveel liter water je nodig hebt voor vier personen voor een periode van één jaar... Juist! Dat is al snel bijna 3000 liter! Niet iets waar iedereen de ruimte voor heeft. En hoe ga je al dat water bewaren? In vaten? Flessen? Zoals je ziet; best lastig. 

Maar zelfs als je het met minder gaat doen of wél de mogelijkheid hebt om honderden liters - of zelfs een paar duizend liter water op te kunnen slaan, is het aan kunnen spreken van een onuitputbare bron natuurlijk het best.

Opzoek naar gelijkgezinde!?

...en ben je (nog steeds) lid van Facebook?

In de besloten Facebook groep; Prepper Nederland zijn meer dan duizend gelijkgezinden uit Nederland en België actief en delen dagelijks hun voorbereidingen, ervaringen en adviezen!

WATER OOGSTEN

Het "oogsten" van water kan op veel verschillende manieren. Wij gaan de meest voor de handliggende manieren benoemen.

Image

De waterput

Afhankelijk van waar je je bevindt in Nederland, is het aanleggen van een eigen waterput een haalbare maar dure onderneming. Naast het feit dat je een vergunning zal moeten aanvragen, mag je het niet zelf doen. Mocht dat allemaal geen probleem zijn is het natuurlijk belangrijk om van te voren het grond water te laten testen op bruikbaarheid als drinkwater.

Regenwater

Het opvangen van regenwater kan op verschillende manieren maar is in de basis het zelfde. Het makkelijkste is natuurlijk de regenpijp van jouw woning (BIL) of BOL te onderbreken om deze naar een grote regenton te leiden.
Let wel op dat je het water evengoed zuivert voor consumptie.

Condensatie

Er kan op verschillende manieren water worden onttrokken aan de directe omgeving. Zo kun je al water ontrekken aan de eerste de beste boom die je ziet door een aantal transparante plastik zakken om het uiteinde van takken de bevestigen en vervolgens even te wachten.

Deze manier van water oogsten zet natuurlijk geen zode aan de dijk maar is interessant genoeg om toe te voegen aan je algemene kennis :P

WATER ZUIVEREN

Het drinkbaar maken van water door het te zuiveren kan op verschillende manieren. De volgende methodes zijn altijd goed.

Image

Water verwarmen

Het opwarmen of koken van water doodt de meeste bacteriën. Nu zijn de meningen verdeeld over het 'alleen tot vlak voor het kooppunt opwarmen' van water of het 'doorkoken van water' met betrekking tot het water verlies door verdamping. Hier in onze prepper bunker zijn wij van mening dat wij een maagdarminfectie of acute buikloop willen voorkomen en dus het water flink door koken.

Echt geeft 'alleen het water koken' geen garantie op zuiver drinkwater. Eventuele verontreinigen door bijvoorbeeld metalen worden niet opgelost. Daarentegen is door zware metalen verontreinigd water in Nederland een niet al te veel voorkomende situatie en dit zal - met uitzondering van één of twee scenario's - ook niet het geval worden.

Waterfilters

Waterfilters zijn in verschillende groottes te krijgen. Een waterfilter - zoals het woord al doet vermoeden - filtert water. Het water is na deze filtering goed genoeg voor consumptie. 

Voor in jouw BOB is een kleine handzame filter het beste. De inmiddels welbekende Sawyer© Mini Waterfilters zijn onder andere verkrijgbaar bij The Dutch Prepper Webshop.

Over The Dutch Prepper

The Dutch Prepper is opgezet om de (beginnende) prepper, enthousiasteling en anderzijds geïnteresseerde personen te voorzien van nuttige informatie en hiermee wellicht een helpende hand te bieden tijdens voorbereidingen.

© 2014 - 2019 The Dutch Prepper. All Rights Reserved | Proudly powered by Gorilla Internet Marketing

Search