HET LAATSTE NIEUWS

26-10-2018 15:15
Image

EINDE KERNWAPENVERDRAG?
BEGIN NIEUWE NUCLEAIR TIJDPERK!

Even voor de duidelijkheid: al ver voordat president Trump onlangs roeptoeterde het INF-kernwapenverdrag op te zeggen, deed president Poetin dat ook al een paar keer (2000 en 2013). Dus helemaal nieuw is de dreiging niet. Máár... Het mag duidelijk zijn dat we zonder het INF-kernwapenverdrag een tijdperk betreden dat op die van de Koude Oorlog zal lijken.

Donald en Vladimir hebben ons de afgelopen paar dagen een beetje laten proeven van de sfeer in een wereld zonder het INF-kernwapenverdrag uit 1987.

Trump sprak vorig weekend nog over de ontwikkeling van kernwapens die nu nog verboden zijn waarop Poetin maandag reageerde met een niet mis te verstane stelling dat Rusland zich dan gedwongen ziet om ‘de balans te herstellen.’ Vergelijkbare opmerkingen werden door de Russiche president gisteren tijdens een ontmoeting met de Italiaanse premier ook geuit. 

De aanleiding voor de opzegging van het INF-kernwapenverdrag is volgens Trump de Russische schendingen van het verdrag die - aldus Trump - al in 2014 zouden zijn begonnen. Rusland heeft deze beschuldiging altijd ontkend en meld dat het juist de VS zijn die zich niet aan de regels houden. En daarmee doelt Poetin met name op het Amerikaans raketschild in Oost-Europa.

Wie er nu precies gelijk heeft is natuurlijk onmogelijk te bepalen. Maar hoe het ook zei, ‘zodra de VS zich terugtrekken uit het verdrag, is er voor de Russen geen reden meer om te doen alsof ze zich aan de regels houden’, meldt analist Steven Pifer op de site van denktank Brookings Institution. 

Maar... wellicht zijn we te voorbarig en kan deze op handen zijnde nucleaire catastrofe nog worden afgewend als Poetin en Trump elkaar op korte termijn in de Franse hoofdstad Parijs ontmoeten.

ALTIJD OP DE HOOGTE!

Dikke kans dat de aanloop naar het moment dat het goed fout gaat, te zien is in het nieuws. Maar waar kijk jij naar?

Het team van The Dutch Prepper houdt 24 uur per dag 7 dagen per week het nieuws nauwlettend in de gaten en kijkt met een kritisch oog naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van maatschappij ontwrichtende gebeurtenissen... euhmm... maar uiteraard ook gerelateerd nieuws met minder spannende mogelijke uitkomsten.

Hoe het ook zij, houdt onze website goed in de gaten of volg The Dutch Prepper op Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

HET MEEST RECENTE NIEUWS

BEKIJK ALLE NIEUWSBERICHTEN

Het zijn er inmiddels aardig wat! 

Over The Dutch Prepper

The Dutch Prepper is opgezet om de (beginnende) prepper, enthousiasteling en anderzijds geïnteresseerde personen te voorzien van nuttige informatie en hiermee wellicht een helpende hand te bieden tijdens voorbereidingen.

© 2014 - 2019 The Dutch Prepper. All Rights Reserved | Proudly powered by Gorilla Internet Marketing