TEOTWAWKI

Veroorzaakt door iets van buiten deze planeet

Wacht ons het zelfde lot als de dino's?

Of is de waarschuwing van wijlen Stephen Hawking helemaal zo gek nog niet en wacht ons een invasie van een buitenaardse levensvorm.

Hoewel de kans op TEOTWAWKI veroorzaakt door een buitenaards scenario statistisch gezien relatief klein is, zijn de gevolgen wellicht minder klein. Lees meer over de verschillende manieren waarop de mens wellicht ooit op de knieën gaat door of voor iets van buiten deze planeet waarbij het universium en haar onbekende- maar ook onbegrenste krachten een rol spelen.
This image for Image Layouts addon

TEOTWAWKI door
ZONNESTORM

Gestoeld op het feit dat onze zon aan het einde is van haar elf-jarige cyclus, is dit scenario van de alles vernietigende zonnestorm.

Bij het einde van zo'n cycles stoot onze zon gigantische hoeveelheden energie in de vorm van elektromagnetische straling af, welke zeer schadelijk kan zijn voor elektronica. Het scenario veroorzaakt door een EMP is een wereld waarin al de technologie die wij op dagelijkse basis gebruiken (auto's, vliegtuigen, computers, mobiletelefoons, etc) onbruikbaar worden.
Lees binnenkort meer
This image for Image Layouts addon

TEOTWAWKI door
APOPHIS

Eind 2004 vollop in de media en vanaf dat moment ook niet langer 2004MN4 genoemd.

Volgende de laatste berekeningen van NASA is de kans op een botsing met de Aarde of onze maan 1 op 250.000. En dat is statistisch gezien dus een zeer kleine kans. Mocht deze Apophis inslaan dan hebben wij te maken met een kracht die te vergelijken is met 114.000 maal de energie die vrij kwam bij de aanval op Hiroshima. Ondanks de zeer geringe kans op een botsing zullen wij zeker tot 13 april 2029 de hemel nouwlettend in de gaten houden.
Lees meer
This image for Image Layouts addon

TEOTWAWKI door
BUITENAARDS BEZOEK

Voor de één een absoluut, onzinnig c.q. onmogelijke situatie. Voor de andere een reële dreiging of in ieder geval een mogelijkheid; het bezoek van buitenaardse wezens met TEOTWAWKI als gevolg.

Dát er meer leven moet zijn dan alleen hier op Aarde is voor ons niet meer dan logisch. Dat dit leven dan ook daadwerkelijk naar Aarde toekomt met welke bedoelingen dan ook vinden wij dat ook geen ondenkbare situatie.
Lees meer