TEOTWAWKI

Veroorzaakt door niemand anders dan ons zelf; der Mensch

Is het dan toch de mens die voor haar eigen (bijna) ondergang gaat zorgen?

Is het eindresultaat van vele duizenden jaren evolutie dan uiteindelijk; zelfvernietiging? Wellicht helemaal niet zo'n gek idee als je kijkt naar de spanning die zich overal lijkt op te bouwen. En dan hebben wij het niet alleen over de recente gebeurtenissen die begonnen bij de dood van George Floyd. Wij doelen eigenlijk meer op de spanningen die al langer voelbaar en vaak ook zichtbaar zijn. Denkend aan de aanslagen van vorige jaar in België, Frankrijk, Duitsland. Het gekibbel tussen Rusland en Amerika en de sluimerende nucleaire dreiging vanuit Noord Korea. Maar ook de recente 'anti-lock-demonstraties', 'anti-G5-demonstraties', de nieuwe beeldenstorm en de anti-noodwet-demonstraties waarbij ook een steeds groter wordende groep rel-schoppers (die helemaal los staan van de desbetreffende demonstranten) van zich laat horen, zorgen voor een toenemende spanning.  

De scenario's beschreven op deze pagina zijn van "onze eigen hand", veroorzaakt door onwetendheid, arrogantie of hebzucht... of een combinatie van de drie maar geschreven ver voor de coronacrisis. Wij werken momenteel dus hard aan update van de scenario's waarbij het goed fout gaat door niemand anders dan ons zelf.  

This image for Image Layouts addon

TEOTWAWKI door
GREAT DEPRESION II

Met de economische crisis van 2008 nog vers in het achterhoofd en de gebeurtenissen aan het einde van 1929, aangesterkt door de te verwachte economische crisis ten gevolge van de Coronacrisis is er bij velen opnieuw de angst voor een val van de maatschappij op wereld niveau door een financiële en economische crisis.
Lees binnenkort meer
This image for Image Layouts addon

TEOTWAWKI door
HEILIGE OORLOG

Volgens sommige is het een herhaling van wat de Christenen deden gedurende de late middeleeuwen.

De IS, Boko Haram, Al Qaida... het zijn feitelijk allemaal ideologisch en religieus gemotiveerde organisaties die middels geweld een poging doen om veranderingen te bewerkstelligen. Maar ook de extreme toename van antisemitisme
Lees meer
This image for Image Layouts addon

TEOTWAWKI door
NUCLEAIRE OORLOG

Voor de één een absoluut, onzinnig c.q. onmogelijke situatie. Voor de andere een reële dreiging of in ieder geval een mogelijkheid; het bezoek van buitenaardse wezens met TEOTWAWKI als gevolg.

Dát er meer leven moet zijn dan alleen hier op Aarde is voor ons niet meer dan logisch. Dat dit leven dan ook daadwerkelijk naar Aarde toekomt met welke bedoelingen dan ook vinden wij dat ook geen ondenkbare situatie.
Lees meer